Löpanalys standard är inriktad på att kartlägga dina styrkor och svagheter som löpare. I vårt rörelselabb filmar vi med 3 kameror framifrån, bakifrån och från sidan. Du får springa i olika hastigheter, dina vanliga skor, testskor och barfota. Kamerorna är kopplade till det digitala rörelseanalysprogrammet Contemplas så att vi kan få ut mer exakta värden och vinklar.  Vår sjukgymnast och fd elitlöpare Lotta Sinclair analyserar värden både utifrån Contemplas och sin kliniska erfarenhet av rörelseanalyser. För att hitta orsaker till att du springer som just du gör använder vi oss också av en Löpspecifik screening med fokus på rörlighet, balans, styrka och neuromuskulär kontroll som du behöver i din löprörelse. Tillsammans med löpanalysen hittar vi både dina förutsättningar du besitter och de du i nuläget saknar för att bli en bättre och mer skadefri löpare. Lotta ger dig allt från individuella sjukgymnastiska råd till löptekniska tips och trix utifrån sin erfarenhet som elitlöpare.

Boka tid

 

Undersökningen tar 60 min och kostar 1400 :-

Kan kombineras med framtagning av individuella inlägg 1400:-  (450:- rabatt)

Det här ingår i paketet:

 • Kort anamnes med hjälp av enkät
 • Filmning på löpbandet
  Obs! Vi vill om möjligt gärna att du sprungit en runda ute innan detta
  (mer info om detta efter bokningen)
 • Löpspecifik screening
 • Genomgång av fynden
 • Korta tips och trix på åtgärder för att korrigera löpsteget bl.a löpteknik och specifika rörelse och/eller
  styrkeökande övningar.
 • Ny filmning på dig när du tänker på det vi har gått igenom
 • Fusklapp med viktigaste av fynden,att ta med dig hem direkt efteråt
 • Rapport på mejlen 1-2 v efter besöket

Rapport från din löpanalys. Individuell åtgärdsplan med bl a löptekniska övningar och övningar för att
förbättra dina förutsättningar t ex rörlighet ,styrka och neuromuskulär kontroll.

Vi på SOL Fot & Sko kan ge dig verktygen till ett förbättrat löpsteg men vill också trycka lite extra på att du verkligen omvandlar dem i praxis, därför ingår självklart en återkoppling i priset.

Återkopplingen som sker pr. telefon är till för att tydliggöra fynden i analysen och hur du ska kunna förbättra dem i praxis. Självklart kan du själv styra vad du vill fokusera på. Återkopplingen planeras i tid utifrån dina behov men rekommenderas högst 2 veckor efter besöket.

Har du en skada som du vill att vi tittar närmare på så rekommenderar vi dig att boka löpanalys plus.

Uppföljning

För dig som önskar en 40 minuters uppföljning på plats inom 6 veckor till 3 månader. Du väljer själv vad du vill att vi fokuserar på under uppföljningen, du kanske känner att du vill ha ett kvitto på att du gör rätt övningar, vill ha nya övningar och/eller vill göra en ny filmning att jämföra med.

Pris: 395 kr