Löpanalys

Varför ska du unna dig en löpanalys ?

Vi löpare lägger mycket fokus på att träna upp vår kondition men att bara träna upp sin kondition utan att ha ett effektivt sätt att hushålla med den är som att tanka en bil utan att skruva på tanklocket. Visste du att skillnaden mellan de bästa elitlöparna och även de europeiska elitlöpare gentemot de östafrikanska oftast är just detta. Det kallas för löpekonomi och är i allra högsta grad påverkbart av hur vi springer – vårt löpsteg. Med en förbättrat löpteknik kommer du alltså kunna springa både längre och snabbare med samma kondition och ansträngning.

 

Varje år drabbas så många som 8 av 10 löpare av överbelastningsskador. Genom att analysera ditt löpsteg kan vi se hur din kropp klarar ta upp den stora och repetitiva belastningen som löpningen faktiskt utsätter oss. På så sätt har du inte bara möjlighet att bli en bättre löpare utan även minimera risken för skador.

På SOL Fot&Sko har vi ett nära samarbete mellan yrkesgrupperna sjukgymnast, ortopedingenjörer och ortopedtekniker och därför kan vi skräddarsy en lösning med inlägg och /eller skor om det skulle behövas. Se även Fot & gånganalys.

 

Våra fynd i löpanalysen ser vi som Våra gemensamma möjligheter att göra Dig till en bättre och mer skadefri löpare! Vi kallar det att hitta potentialen i ditt löpsteg ! Vi anpassar det efter Dina mål oavsett om du är elitlöpare som vill slå pers på milen eller motionär som bara vill hålla dig skadefri.